Skip to content

Blog

Karakter Yazıya Akseder mi?

  • Büşra K.
  • 08 Ağu 2015

Grafoloji, el yazısından karakter tahlili yapmaya çalışan bir alan. "Grafolojistlere göre, diğer davranış şekilleri gibi, el yazısı da insanın şahsiyeti hakkında bilgi vermektedir. Bu teori sahsın belirli bir şahsiyet ve davranışlarında devamlılık göstereceğini kabul etmektedir." Bu alan bilhassa iş dünyasında kullanılan bir yöntemdir. Bununla beraber oldukça şaşırtıcı olmakla beraber bu yöntemin dijital harflerde dahi kullanımı karşımıza çıkmaktadır.

On maddede Kaligrafi

  • Büşra K.
  • 07 Ağu 2015

1. "Kaligrafi" kelimesi yunanca kallos (güzellik) ve graphe (yazı) kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur. 2. Kaligrafi "işaretlere anlamlı, ahenkli ve hünerli bir şekilde biçim verilmesi sanatı" şeklinde tanımlanmıştir. Bunun yanında kendi tanımımı yapacak olursam "kaligrafi, harflerin kanat çırpmasıdır." 3. Kaligrafi, farklı coğrafyalarda ve farklı alfabelerde karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla "İslam hat sanatı (İslami kaligrafi), Arap hat sanatı (Arap kaligrafisi), Pers hat sanatı (Pers kaligrafisi), Japon hat sanatı (Japon kaligrafisi), Çin hat sanatı (Çin kaligrafisi), Batı hat sanatı (Batı kaligrafisi)" gibi başlıklara ayırmamız mümkündür.

Matematik Seviyemiz (2. Bölüm)

PISA matematik alanında öğrencilerde, gerçek bağlamda verilen bir problemi matematiksel problem olarak kurgulama, matematiksel bilgi, işlem ve muhakeme ile matematiksel bir problemi çözme, elde edilen bir sonucun gerçek yaşama uygunluğuna karar verme, matematiksel sonuçları yorumlama ve değerlendirme gibi temel yeterlikleri ölçmektedir. Yine matematik alanında sorular için zorluk derecesine göre, “1. düzey altı-Düzey 6” arasında 7 yeterlik düzeyi belirlenmiştir. En basit sorulara dahi cevap veremeyen öğrenciler 1. düzey altı grubunda değerlendirilirken, en karmaşık ve zor olan soruları yapabilen öğrenciler 6. düzeyde değerlendirilmektedir.

Matematik Seviyemiz (1. Bölüm)

İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda bilgi, teknoloji, bilim-teknik vb. alanlarda çok hızlı değişimler yaşanmaktadır. Bu değişime ayak uydurabilen, öncülük edebilen ülkeler ve toplumlar gelecekte varlıklarını sürdürebilecektir. Bunu gerçekleştirebilmenin yegane yolu da geleceğimiz olan gençlere kaliteli ve çağa uygun eğitim vermekten geçer. Rekabetin her alanda ve küresel ölçekte yaşandığı 21.yüzyılda eğitim sistemimizin gücünü, kalitesini, işe yararlılığını ancak uluslararası sınavlardaki ve yarışmalardaki verilerle ölçebiliriz. Bu bağlamda eğitim sistemimizin kalitesini TIMSS, PISA gibi uluslararası eğitim araştırma-değerlendirme çalışmalarına bakarak yorumlamak daha gerçekçi olacaktır.

İngilizce Nasıl Öğrenilir

Hepinizin cevabını merak ettiği bu sorunun cevabını öğrenmek için öncelikle neden ülkemizde İngilizce öğrenemediğimiz sorusuna yanıt aramamız gerekiyor. Dünyanın farklı yerlerinde veya ülkemizde karşılaştığımız pek çok yabancı rahatlıkla kendilerini İngilizce ile ifade edebilirken ülkemiz üniversitelerinden mezun olan eğitimli kişilerin dahi okul hayatlarında yüzlerce saat yabancı dil eğitimi almalarına rağmen en basit ihtiyaçlarını anlatmakta dahi zorlanmaktadır.

Başarı Hikayeleri

2010 yılından bu yana sitenizin üyesiyim. Herkesin nasibi ve kısmeti ayrı tabi ki. Ben siteniz aracılığıyla kendime yetecek kadar öğrenciye ve veliye yardım edebilme fırsatı buldum. Teşekkürler.

Mustafa İbrahim Al - İstanbul