Skip to content

Blog: Yazı Ana Blog Sayfasına Geri Dön

Matematikte Nasıl Başarılı Olunur?

  • Mustafa Çiçek / Bire-Bir Ders Uzmanı
  • 21 Eyl 2015
Bir tane ineği olan köyülünün birine sormuşlar : -İneğin ne kadar süt veriyor ? Köylü cevap vermiş : -İneğim hiç süt vermez, sütü ondan sizin almanız gerekir. Bu kısa öyküden de anlaşılacağı gibi başarı size gelmez, sizin başarıya gitmeniz lazım. Peki "MATEMATİK DERSİNDE NASIL BAŞARI YAKALANIR? " Nasıl çalışmalıyım? Neler yapmalıyım ? 1- MATEMATİK dersinden başarılı olmak istiyorsak, aklımızda olan ve hiç bir yararı olmayan ÖN YARGILARI yıkmak olmalıdır. Çünkü bu ön yargılar bize hep matematiğin çok zor bir ders oldugunu ve onu anlayamayacağımızı söyleyecektir. 2- Öncelikle neden ders çalışmanız gerektiğini sorun kendinize. Bunun için kendinize bir hedef koyun. 3- Kendinizin nasıl daha iyi ders çalışabildiğinizi öğrenmeye çalışın. Çünkü herkesin yöntemi farklıdır. 4- Çalışma için bir plan yapın ve bu planı tamamen kendi isteklerinize uygun bir şekilde düzenleyin. Verimli ders çalışma saatlerinin uzmanlar tarafından, bedenin dinlenmiş ve dinç olduğu saatler oldugu saptanmıştır. 5- İdeal ders çalışma süresi 40 dk , 5 dk tekrar, 10 dak dinleme olmalıdır. 6- MATEMATİK dersi iki sözel ders arasında çalışılırsa daha verimli olur. 7- Kendinizi motive edin. Örn: "40 soru çözersem bir çikolata yiyeceğim." 8- Ders esnasında öğrenilmesi gereken bir ders olduğundan mutlaka anlamadığınız yeri sorun hemen. 9- Derse hazırlıklı gidin konuya şöyle bir göz atın. 10- Dersde özel notlar tutun. Öğretmeniniz önemli yerleri mutlaka vurgular. Düzenli notlar alın. 11- Kesinlikle ezberlemeyin. MATEMATİK asla ezberlenemez! Çünkü insan bilmediği şeyi, ezberler. Bunun yerine mantığını kavramaya ve kafanızda canlandırmaya çalışın. 12- Sınıfta dersi iyi dinleyin, öğretmen ses tonunu arttırıyorsa tahtada farklı karalamalar yapiyorsa bilin ki yazılıda çıkacaktır :-) 13- Tekrarlar çok önemlidir. Evde mutlaka işlenen konuları en azından 10 dakika dahi olsa gözle tekrar ederseniz, bu bilgiler belleğinizde bir daha işlenecektir ve öğrenme daha bir gerçekleşmiş olacaktır. 14- Çalıştığınız konuya odaklanın. Dikkat hafıza için çok önemli bir öğedir. 15- Görselliğe önem verin, grafikler ve tablolar hatırlatıcı unsurlardır. Renkli kalemler kullanmak hatırda kalmasını kolaylaştırır. 16- Bilgiyi hatırlamak için hafıza çağrıştırıcılarını kullanabilirsiniz. Öğrendiğiniz konuya espiri, yenilik, tuhaflık veya sıra dışılık katarak daha kolay ögrenebilirsiniz. 17- Öğrendiklerinizi başkalarınıza öğretin. En iyi öğrenme yollarından birisi de başkasının öğretmeni olmanızdır. 18- Öğrenim şekillerinizi çeşitlendirin. Son ve en mükemmel yol alışık olduğunuz rutini değiştirmektir. 19- Hep aynı yoldan değil de başka yollardan da çözüme ulaşmaya çalışın 20- Tüm bunları yaptıysak artık sınavdan veya yazılıdan yüksek bir not olmayı fazlasıyla hak ettik ;)

Yazar Hakkında

Mustafa Çiçek      / Bire-Bir Ders Uzmanı

Mustafa Çiçek / Bire-Bir Ders Uzmanı

Matematik & Geometri Ve Eğitim Koçluğu.

  • Nilüfer, Bursa
  • Fen Bilgisi, Matematik, Türkçe, Analitik Geometri, Geometri, ALES, DGS, JANA, KPSS, LYS, PMYO, TEOG, YGS, YÖS, Kariyer Planlama, Dil ve Konuşma Bozuklukları, Uyum Güçlügü Olan Çocuklar, Üstün Yetenekli Çocuklar
  • Merkez, Gemlik, Görükle, Gürsu, Kestel, Nilüfer, Osmangazi, İnegöl, Yıldırım
  • Onaylı Üye
  •  (1 Yorum)
  • 2015'den bu yana üye
  • 1 yıl önce
  • Offline

Başarı Hikayeleri

Ozelders.com sayesinde Ms Office ve Web tasarım konusunda ders almak isteyen birçok kişiyle tanıştım, tanışmaya da devam ediyorum. Teşekkürler Ozelders.com.

Pelin Ç. - İstanbul