Skip to content

Blog: Yazı Ana Blog Sayfasına Geri Dön

TOEFL Nedir ve Özel Ders Nasıl Fayda Sağlar - 1

TOEFL yani Test of English as a Foreign Language, kar amacı gütmeyen bir Amerikan Eğitim Kuruluşu olan ETS tarafından bütün dünyada insanların İngilizce seviyelerini derecelendirmeye yarayan internet bazlı olan sınav hizmetidir.2006’dan beri uygulanmakta olan TOEFL IBT sınavı bir internet üzerinden yapılan sınav haline getirmiştir.TOEFL PBT ise kağıt üzerinde yılın sadece belli dönemlerinde yapılan sınavı ifade eder.Amerikalı ETS(Eğitim Test Hizmetleri) kurumu tarafından yapılması da gösteriyordur ki TOEFL bir Amerikan İngilizcesini ölçmeye yarayan sınavdır.TOEFL Sınavı sizin üniversite seviyesinde akademik anlamda İngilizce seviyenizi anlamaya ve ölçmeye yarar.TOEFL sınavının ilk oluşturma amacı olan üniversitelere öğrenci alımında gerekli İngilizce puanının hesaplanması durumu sınavın bu altyapıda oluşturulmasına olanak sağlamıştır.130 ülkede 9.000’den fazla acente,okul ve üniversite bu sınavı kabul etmektedir. Ülkemizde bir çok TOEFL Sınav Merkezinde yaklaşık on beş günde bir olmak üzere her dönem sınav uygulanmaktadır. Sınav ücreti 185 dolardır. Sınavlara test merkezlerinde oluşturulan internet bazlı bilgisayarlar aracılığıyla girersiniz. TOEFL Sınavı,Listening(Dinlediğini Anlama),Reading(Okuduğunu Anlama),Writing(Yazma) ve Speaking(Konuşma) olmak üzere 4 ana İngilizce uygulama alanlarını içerir.Bu sınavın içerisinde Kelime ve Grammar bilgisi tabii ki bulunmaktadır ancak ayrı olarak soru şeklinde sorulmamaktadır.Bu da sınavın ne kadar doğru ve İngilizce’yi gerçekten ölçen bir sınav olduğunu göstermektedir. Sınav 0-120 puan arasında değerlendirilir. Sınavdan ortalama 70-85 arası alan öğrenciler yurtdışında bir üniversiteye seçilebilir veya yurtiçindeki üniversitelerin Proficiency (Yeterlilik) sınavlarına girmeye gerek kalmadan bölüme geçebilir ve hazırlık okumalarına gerek bırakmayabilirler.Ayrıca günümüzde bir çok kurum da kişilerin işe alımında TOEFL,IELTS gibi sınav sonuçlarını görmek isteyebilmektedir.Sınav içeriğini kısaca alttaki tablo ile özetleyebiliriz: Bölüm Zaman Sınırı Sorular Görevler Reading(Okuduğunu Anlama) 60–80 dakika 36–56 soru Akademik metinlerden 3 veya 4 bölüm okuma ve soruları cevaplama Listening(Dinlediğini Anlama) 60–90 dakika 34–51 soru Üniversite derslerini,sınıf tartışmalarını ve ikili konuşma diyaloglarını dinleme ve soruları cevaplama SINAV ARASI 10 dk. — — Speaking(Konuşma) 20 dakika 6 görev Bilindik bir konu üzerinde fikrini ifade etme,bir okuma parçası veya dinleme metni üzerine konuşma Writing(Yazma) 50 dk. 2 görev Okuma parçası ve dinleme metni üzerine bir cevap metni yazma ve ikinci metinde bir fikri destekleyen yazı yazma Her bir bölüm 0-30 puan arasında değerlendirilir.Her bölümden alınan puanlar toplanarak 120 üzerinden kişinin puanı belirlenmiş olur.Puan türlerinde 0-14 arası genel anlamda yetersizliği veya sınırlı İngilizce seviyesini ifade ederken 14-21 arası orta derece İngilizce bilgisini ve üstü ise ciddi İngilizce bilgisini ifade etmektedir.

Yazar Hakkında

Dr. Doğuş Aydın

Dr. Doğuş Aydın

İngilizce Öğretmeni Ve Akademisyen

  • Kağıthane, İstanbul
  • Yabancı Dil, Batı Dilleri ve Edebiyatı, Advanced Placement - İngiliz Edebiyatı, ATPL, AYT, BİLET, BULATS, BÜEPT, Cambridge English - Key (KET), Cambridge English - Preliminary (PET), Cambridge English - First (FCE), Cambridge English - Proficiency (CPE), IELTS, OET, PTE Academic, TOEIC, TOEFL, İngilizce
  • Tüm İstanbul
  • 850 TL/Saat
  • Tanıtım Videosu
  • Onaylı Üye
  •  (4 Yorum)
  • 2006'dan bu yana üye
  • 10 ay önce
  • Offline

Başarı Hikayeleri

Ozelders.com aracılığıyla şu an çok iyi anlaştığım resmen arkadaş olduğum öğrenciler buldum. Çok güzel bir şey bu, teşekkürler.

Tuğba S. - İstanbul