Skip to content

Blog: Yazı Ana Blog Sayfasına Geri Dön

Yabancı Dilin Önemi

Dil eğitimi diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de önemi artan bir eğitimdir. Neredeyse günlük hayatta bile karşımıza çıkan çoğu yabancı kelimeye anlam verebilmek için ikinci bir dil bilmek gerekir. Özellikle teknoloji ve internet ortamında sıklıkla karşımıza çıkan yabancı kelimeler, anlamını bilmediğimizde hayatımızı olumsuz yönde etkiler. Günümüzde bu tür durumlar ile karşılaşmamak için en azından tüm dünyanın ortak dili olan İngilizceden bir kaç kelime bilmek herkes için şart haline gelmiştir. Kişilerin kendi ana dilleri dışında her hangi başka bir dil bilmeleri hayatlarının her alanında bir adım önde olmalarına olanak tanır. Örneğin yüksek eğitim gören bir öğrenci, alanı ile ilgili ödev hazırlamak istediğinde ana dili dışında bildiği ikinci dil ile oluşturulan kaynaklardan yararlanıp tek bir kaynaktan yararlanan öğrencilere göre üstünlük sağlayabilir. Ana dil dışında ikinci bir dil bilmek iş başvuruları için de oldukça avantaj sağlayan bir durumdur. Önceden sadece uluslararası alanda hizmet veren şirketlerin cv’lerinde bulunan “Yabancı Dil” bölümü, günümüzde ufak işletmelerin cv’lerinde bile yer almaktadır. Bunun nedeni, yurtdışına açılım olmasa bile bazı yabancı dil kelimelerinin iş sırasında lazım olması ya da yurtdışına açılma durumu olduğunda farklı bir elemana ihtiyaç duymadan çalışmalara devam edilebilmesidir. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında internet ve bilgisayar kullanımında da yabancı dilin önemi oldukça büyüktür. İnternet üzerinden her hangi bir bilgiye ulaşılmak istendiğinde insanların karşısına zaman zaman yabancı ülkelere ait sayfalar çıkmaktadır. Araştırmanın sağlıklı bir şekilde sonlandırılması için bu sayfaların ya çok iyi çevrilmesi ya da araştırma yapan kişinin kullanılan dile iyi derecede hakim olması gerekir. Bireylerin kendi dilleri dışında başka bir dile belli bir yaştan sonra hakim olması ancak çok iyi derecede alınan bir dil eğitimi ile gerçekleşebilir. Yabancı dil eğitimi konusunda yapılan bir araştırmaya göre bireyler, ana dilleri dışında farklı bir dili 13 yaşına kadar daha kolay öğrenebiliyor. 13 yaşından sonra azalan konsantrasyon ve oturan dil yapısı yüzünden daha zor öğrenilen yabancı dilin tam anlamı ile öğrenilebilmesi için bireylerin dil eğitimi almaları gerekir. Haftalık ya da aylık olarak sınırlandırılan yabancı dil dersleri, anı kurtarmak ya da zaten bilinen bilgilerin pekiştirilmesi için etkili olurken, eğitimi alınan dilin tam anlamı ile anlaşılmasında daha uzun süreye ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca, bir dili her yönü ile tam olarak öğrenebilmek için o dilin ana dil olarak konuşulduğu ülkelere de imkan dahilinde gitmekte fayda vardır.

Yazar Hakkında

Selma Tarhan

Selma Tarhan

Öğretim Görevlisi

  • Alanya, Antalya
  • Yabancı Dil, Fransız Edebiyatı, İngiliz Edebiyatı, ALES, Cambridge English - YLE Starters, Cambridge English - YLE Movers, Cambridge English - Preliminary (PET), DALF, DELF, DGS, ÜDS, YDS, YDUS, Fransızca, İngilizce, Güzel Konuşma, Hızlı Okuma, NLP, Zaman Yönetimi, Satranç
  • Tüm Antalya
  • Onaylı Üye
  • Blog Yazarı (3 Yazı)
  • 2014'den bu yana üye
  • 1 yıl önce
  • Offline

Başarı Hikayeleri

Ders alan ve veren her iki tarafı da mutlu eden Ozelders.com sayesinde ihtiyacı olan öğrencilere çok daha rahat ulaşabiliyorum. Teşekkürler!

Uğur Ertuğrul - Ankara