Skip to content

Blog

Bağlama Dersi Özel Eğitimle Neden Daha Etkilidir Ve Bağlamada Temel Eğitim Nasıl Olmalıdır

Yüzyıllar boyunca bağlama öğrenimi usta-çırak şeklinde günümüze kadar süregelmiştir. En iyi öğrenim tekniği bana göre, görerek, birebir olmalıdır. Aynı anda, aynı ritimle, beraber çalışma, özellikle enstrüman öğreniminde çok kolaylık sağlar. Yapılan yanlışlar hoca tarafından saniyesinde görülerek telafi edilmekte ve öğrenciye kısa zamanda öğrenme konusunda zaman kazandırmaktadır. Çünkü toplu kurslarda hocalar tek tek öğrenciyle birebir ilgilenemediklerinden, öğrenci yaptığı yanlışı sürekli tekrar ederek, bir gelişme sağlayamamaktadır. Ayrıca derslerin aksatılmadan belirli günlerde devam edilmesi, öğrencinin farkına varamadığı yanlışları birebir hoca tarafından düzeltilmesi bakımından, özel ders eğitiminde, önem arz etmektedir.

Algoritmalara Giriş - 1

Sıradan bir günde bile bazısı önemsiz, bazısı önemli birçok karar verirsiniz (karar alırsınız). Bu kararları vermenizdeki etkenleri hiç düşündünüz mü? Kahvaltınızda ilk lokmayı neyden alacağınıza nasıl karar veriyorsunuz? Diyelim ki peynir yediniz. Sofrada ilk olarak peyniri gördüğünüz için mi, size en yakın olan kahvaltılık peynir olduğu için mi yoksa canınız en çok peynir istediği için mi peyniri seçtiniz? Ya da hiçbir neden yok mu ortada? Hayır, mutlaka bir neden olmalı!

Tenis Maçlarını Kazanmanızı Sağlayacak 5 Tüyo

Hızlı ve isabetli bir servis için, topu önde duran ayak başparmağınızın hizasından yukarıya gönderin; servis yapacağınız kolunuz tamamen gerilsin. Pennsylvania Üniversitesi’nden Howard Brody’ye göre, servis atarken yukarı doğru 15 santimetre gerilmek, servisin hedefe gitme oranını %30 oranında artırıyor.

Tenis Neden Oynanmalı?

Tenis, başlı başına sosyal yaşamı destekler... Yani çocuk, profesyonel sporcu seviyesine gelmese bile; tenis sayesinde, hem özel hayatına hem de kariyerine faydası olacak bağlantılar kurar... Tenis, tek başına ayakta durmayı öğretir... Kortta yalnızsınızdır; galibiyet ya da mağlubiyetin tek sorumlusu sizsinizdir. Takım sporlarında olduğu gibi, sorumluluğu diğerlerinin üzerine yıkamazsınız. Bu şekilde, kararlarınızın arkasında durmayı ve sonuçlarıyla yaşayabilmeyi öğrenirsiniz. Zaten çocuklarınız için en öncelikli isteklerinizden biri bu değil midir?

İngiliz ve Amerikan İngilizcesi Arasındaki Farklar

Başlığı okuyup da "Aman canım! İngilizcenin de milliyeti olur muymuş?" demeyin. Çünkü olur. İngilizce öğrenmeye başladığınızda size öğretilen İngilizce büyük bir ihtimalle İngiliz İngilizcesi (British English) olacaktır. Fakat göz önünde bulundurulması gereken nokta İngiliz ve Amerikan İngilizcesi (American English) arasında küçük nüanslar olduğudur. Aslında bu ufak farklılıklara belki de sözlükleri karıştırırken pek çoğumuzun sıkça rastlarız. Örneğin kelimelerin yanında BrE veya AmE (BrE-British English, AmE-American English) kısaltmaları bulunur ve BrE veya AmE karşılıkları da yazılır.

Başarı Hikayeleri

Arkadaşım sayesinde bu siteyi keşfettim. İyi ki böyle bir site var. Bu site sayesinde birçok öğrencim oldu ve onlar sayesinde de kendi harçlığımı karşılıyorum. Teşekkürler!

Berna B. - Ankara