Skip to content

Blog

Okuyalım Okutalım

  • Dery L.
  • 22 Eyl 2015

Aslında hayatımızdaki bir çok konunun neredeyse her birini birbirine bağlayan ve bu konuların birbirine etkiediği yegane noktada bulunan bir konu. Doğru konuşabilmek. Düşündüğünü doğru ifade edebilmek. Düşündüğünü Anlaşılabilr şekilde anlatabilmek/aktarabilmek. Gerek gün içerisinde birbirimizle konuşurken gerekse ders anlatımında belki anlamdığımız yerleri ifade ederek çözüm bulmada ya da yazılı kağıtlarında ve hatta sözlü sırasında kullandığımız fakat önemi belli bir zamana kadar hiç düşünülmeyen konular. Sözcüklerimizi ve sesimizi ne kadar doğru şekilde kullanır ve bu özellikleri geliştirirsek aslında anlama becerisinin de bir okadar arttığı, taktikselleştiği bir gerçek. Peki bunların her birine daha temelde imkan sağlayan nedir?

Matematikte Nasıl Başarılı Olunur?

  • Mustafa Çiçek / Bire-Bir Ders Uzmanı
  • 21 Eyl 2015

Bir tane ineği olan köyülünün birine sormuşlar : -İneğin ne kadar süt veriyor ? Köylü cevap vermiş : -İneğim hiç süt vermez, sütü ondan sizin almanız gerekir. Bu kısa öyküden de anlaşılacağı gibi başarı size gelmez, sizin başarıya gitmeniz lazım. Peki "MATEMATİK DERSİNDE NASIL BAŞARI YAKALANIR? " Nasıl çalışmalıyım? Neler yapmalıyım ?

Matematik Zekası

Birtakım ifadeleri sayısal anlamda yazıp bunu kullanmaya matematik demişler. Belkide sembolleri çok abartılı sundular bizlere... Aslında 5 yaşındaki bir çocuğun abim benden büyük demesi bile matematiksel bir terimdir. Yada ilkokula yeni başlayan bir çocuğun sınıfının mevcudunu hesaplarken daha fazla parmağa ihtiyaç duyması... Zaten fazla havası da yok matematiğin. Ödeyeceginiz hesabı önceden bilmek birşey kazandırmaz ya da baban da integrali bilmiyor muhtemelen, hiç ihtiyaçda duymadı. İtiraf edeyim benim de babasının yaşını çocuğun yaşından küçük bulduğum olmuştur. Zaten bana göre havuz problemleri bir tesisatçının işi olması gerek. Peki gerçekten öylemi...

Osmanlı Türkçesi (Osmanlıca) Öğrenmek Çok Zor Değil!

“Osmanlı Türkçesi” (Osmanlıca) öğrenmek, Türkçe bilen biri için çok da zor değil! Öncelikle şunu söyleyelim ki, teknik açıdan "Osmanlıca" değil "Osmanlı Türkçesi" tabirini kullanmak en doğrusudur. Fakat günümüzde bu şekilde istimali de cârî olduğu için çeşitli yayınlarda "Osmanlıca" şeklindeki kullanım da görülmektedir.

TEOG ve Diğer Sınavlar

  • Osman U.
  • 15 Eyl 2015

Hayatımızın her anı bir sınav sonucu şekillenmektedir. Gireceğimiz lise, kazanacağımız üniversite, bölüm, çalışacağımız yer derken her isteğimize bir sınavla karar veriliyor. Hal böyle olunca her birimizinde sınavlar için ayrı bir felsefesi, ayrı bir çalışma sistemi vardır. Peki asıl olması gereken nedir? Bu yazımızda bunu ele alacağım. Psikolojik danışman olarak çalıştığım süre boyunca sınavlara küfredeni de duydum, ders çalışmayı çok seveni de; sınavları hayatın merkezine koyup başarısız olanları da gördüm, sınavı o kadar önemsemediği halde başarılı olanları da... Sonuç olarak başarının tek bir yolu yoktur veya tek başarı sınavdan alınan not değildir ama başta da dediğim gibi madem hayallerimize ulaşmak için bu sınavlardan yüksek puanlar almak zorunda bırakıldık o zaman şu yöntemleri izlemek bizi mutlak başarıya götürecektir.

Başarı Hikayeleri

Ozelders.com sayesinde birçok öğrencim oldu, çevre edindim. Çok teşekkürler!

Derya K. - Samsun