Skip to content

Blog

Çatışma Yönetimi

Günümüzün küreselleşen, büyüklerin kendi bulunduğu yerle yetinmeyerek başka ülkelere de hücum ettiği ve diğer rakip firmaları yutmaya çalıştığı bir arena halini alan iş dünyasında hayatiyetini devam ettirmek cidden zorlaşmaktadır. Bir tür savaş hali gibi algılanabilecek olan bu duruma karşı işletmelerimiz ve firmalarımızın kendi savunma mekanizmalarını geliştirmeleri gerekmektedir.

Work & Travel Programı İngilizce Öğreniminde Yararlı mıdır?

  • Müge Ç.
  • 29 Eyl 2015

Bir çok meslektaşım Work & Travel programının İngilizce öğreniminde yetersiz olduğunu savunmaktadır. Daha önceden bu programa katılmış ve 3 ay bir su parkında danışmanlık yapmış biri olarak, ben bu fikre katılmadığımı belirtmek isterim. Çünkü siz İngilizcenizi sadece iş yerinizde değil, diğer kültürdeki kişilerle ortak yaşadığınız alanlarda, markette, yolda, otobüste, havaalanında, kısacası hayatın bir çok alanında kullanma imkanı buluyorsunuz, daha doğrusu ihtiyaç duyuyorsunuz. Bunun için öncelikle yapılması ve yapılmaması gereken bir kaç önemli noktaya değinmek istiyorum.

Netlerimi Nasıl Arttırabilirim?

  • Mustafa Çiçek / Bire-Bir Ders Uzmanı
  • 27 Eyl 2015

Sınavlara hazırlanma sürecinde öğrencilerin stres yaşamasına ve endişelenmesine sebep olan en önemli konulardan biri netlerinin artmıyor oluşu ile ilgili. Netlerinizi artırmanıza yardımcı olabilecek bazı ipuçları paylaşayım sizlerle : ° Sınava hazırlanma sürecinde sınavda en fazla çıkan konuların neler olduğunu, derslerin ağırlıklarını ve sınava ne şekilde çalışacağını bilmen oldukça önemli. ° Bildiğin ya da kolay olduğunu düşündüğün konularla ilgili soruları çözerken, ilk doğru gördüğün cevabı işaretlemekten kaçın. Önce sorunun ve cevapların tamamını oku. Böylece kolay olduğunu düşündüğün sorularla ilgili hata yapma riskin azalacaktır.

YGS Adaylarına Önemli Çalışma Şifreleri

  • Mustafa Çiçek / Bire-Bir Ders Uzmanı
  • 26 Eyl 2015

Her iyi çalışma programının altında yatan prensip, etkin ve verimli çalışmadır. Bunun için öncelikle doğru hedef oluşturulmalıdır. Çalışma planını yaparken seni hedeflerine götürecek konuların tespitinden sonra en önemli nokta doğru çalışma stratejilerini uygulanmasıdır. Ne kendimizi iyi hissediyoruz diye hep bildiğimiz konulardan soru çözmeliyiz, ne de bir türlü anlayamadığımız, çok zor konuları sadece ilerlemiş olmak için zorla çalışmalıyız. Unutmamak lazım ki amaç, çalışılan her saatin netlerini en hızlı artırmana yardımcı olacak şekilde harcanması.

Sınav Kaygısını Başarıya Dönüştürmenin Yolları

  • Mustafa Çiçek / Bire-Bir Ders Uzmanı
  • 23 Eyl 2015

Gerek basit bir yazılı, gerekse gireceğimiz önemli bir sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan yoğun kaygıyı hemen hemen hepimiz yaşadık ve halada öğrencilerimiz tarafından yaşanmakta. “Sınav kaygısı” iki ayrı boyutta ele alınabilir.

Başarı Hikayeleri

Ozelders.com aracılığıyla şu an çok iyi anlaştığım resmen arkadaş olduğum öğrenciler buldum. Çok güzel bir şey bu, teşekkürler.

Tuğba S. - İstanbul